Aarhus Kommune har sammen med Nordea arbejdet på et erhvervsbyggeri i knap to år. Det er området på Aarhus Havn mellem Nørreport og frem til Nikoline Kochs Plads, som Aarhus Kommune har planer med.

Nye højder i Smilets By

En del af de planer, kommunen har med området, er at lade borgerne komme med ideer til, hvad de synes, området kunne bruge. Den anden, og allerede fastlagte, del af planen er at opføre et erhvervsbyggeri på 12 til 14 etager. Planen er, at dette skal blive nyt hovedkontor for Nordea i Region Midtjylland. Byggeri skal placeres således, at det danner en port sammen med Bestseller til Aarhus Ø, som er området på Aarhus Havn. Bestseller, Navitas og det nye erhvervsbyggeri skal markere krydset ved Nørreport på en sådan måde, at det vækker interesse fra gaden.

Ønsket fra kommunens side er at skabe en blandet bydel, hvor der ikke kun er boliger, men også erhverv. Og mens det er nemt at sælge områder til boligbyggeri, er det sværere at sørge for, at der også opstår erhverv i området. Netop derfor har kommunen været med i processen om at få Nordea til Aarhus Ø, så de kan få de erhvervskvaliteter ind i Aarhus Ø, som de ønsker.

I Aarhus huserer i forvejen høje erhvervsbygninger. I Aarhus City Tower, som er placeret tæt ved banegården og rutebilstationen, fylder erhverv de i alt 24 ud af 25 etager. Det er hotellet Comwell, revionsfirmaet Deloitte og advokatvirksomheden Bech-Bruun, som benytter sig af de 34.000 kvadratmeter, som Aarhus City Tower består af.

Bestseller går i luften

Og Region Midtjylland er et særdeles populært sted at placere høje erhvervsbyggerier. I august 2017 blev det afsløret, at Bestseller ville bygge Danmarks højeste bygning på mere end 200 meter i Brande. Bygningen skal bestå af virksomhedens hovedkvarter samt en butiksby med 30 butikker og et hotel. Planen er, at projektet påbegyndes i 2019. Butiksbyen skal ikke kun bestå af Bestsellers egne butikker, men også butikker, som ikke har noget med mode at gøre. Det er til stor glæde for Brande Kommune, som mener, at det vil gøre en stor, positiv forskel for ikke bare Bestseller, men hele Brandes erhvervsliv, som vil få sig en større kundebase. En del af Bestsellers plan er også at skabe lokaler til uddannelsesinstitutioner, men også at få Brandes lokalliv ind i det nye område. Det vil de blandt andet gøre ved at skabe et socialt område med naturstier, løberuter og legepladser. Bestseller ser projekter som en investering i Brande Kommune og ønsker ikke at konkurrere med bylivet i Brande midtby, men derimod at supplere livet i midtbyen og fastholde kommunens borgere.