En stor del af døgnet fem dage om ugen går med at arbejde, og for dem, som sidder på kontor, betyder det, at man tilbringer rigtig mange timer på kontoret. Af den grund er det særligt vigtigt, at kontoret fungerer, og at der er, hvad du og dine medarbejdere skal bruge.

Derfor ser vi her nærmere på nogle af de vigtigste overvejelser, du skal gøre dig, inden du indretter dit kontor. Du skal naturligvis have dine eventuelle medarbejdere med på råd, idet glade medarbejdere i bund og grund fungerer og præsterer bedre, jo gladere de er. Læs med her og bliv klogere med det samme.

Kontor eller åbent landskab?

Et af de punkter, hvorpå kontorer kan adskille sig meget fra hinanden, er, hvorvidt de er indrettet som et åbent kontorlandskab eller som en række aflukkede kontorer. Der er fordele og ulemper ved begge løsninger, og i mange tilfælde handler det også om, hvilken virksomhed man taler om. Før i tiden sad man typisk på lukkede kontorer. Og allerhelst på sit eget kontor. Dette synes at være ændret, og undersøgelser viser, at rigtig mange af de yngre mennesker på arbejdsmarkedet foretrækker at sidde i åbne kontorer, hvor der lægges op til, at man taler med hinanden og sparrer i løbet af dagen. Spørg dine medarbejdere, hvad de foretrækker.

Plads til pause

Ind imellem alt det hårde arbejde skal man huske at holde pause, og på en velindrettet arbejdsplads er der også gjort plads til dem; pauserne. Om det er i form af et bordtennisbord, nogle brætspil, en udendørs boldbane eller noget helt fjerde betyder ikke så meget. Så længe medarbejderne føler, at der ikke blot er tænkt på, at de skal kunne præstere, men at der også på deres pauser, så føler de sig værdsatte.

Understøt din virksomhed

Slutteligt kan det i mange tilfælde give mening at lade indretningen og designlinjen understøtte virksomhedens brand.  Er virksomhedens logo blåt, og indgår den blå farve i al virksomhedens materiale, så brug den blå farve i indretningen også. Laver virksomheden vinduer, så lad en del af fokus i indretningen ligge netop der.