Når man tænker på traditionelle kontorlandskaber, er det de færreste, der associerer dem med en flot og innovativ indretning. Ofte står skrivebordene på rad og række med en computer solidt placeret på toppen. Undersøgelser viser dog, at arbejdspladsens indretning har stor betydning for medarbejdernes koncentration og effektivitet på jobbet. Denne artikel giver dig tre tips til, hvordan du kan skabe en mere inspirerende arbejdsplads med den rette indretning.

Pift rummet op med farver
For at øge produktiviteten og arbejdsglæden er det en god idé at fylde kontoret op med farver. Dette kan ske ved at male en eller flere vægge i en imødekommende og sprudlende farve, men du kan også holde dig til farverig kunst. Malerier, gulvtæpper eller blomstervaser med farver kan give helt nyt liv til dine kontorlokaler. Når lokalet får mere farve og liv, bliver det samtidig mere personligt. Lav et kontor, der repræsenterer, hvilken virksomhed I er, og hvad I står for. En flot og inspirerende arbejdsplads øger effektiviteten hos medarbejderne og skaber et mere dynamisk arbejdsmiljø.

Skab en afslappende atmosfære
Hvis din virksomhed er så heldig at have et stort kontorlokale, er et godt tip at lave en såkaldt hyggekrog. En hyggekrog kan være et sted, hvor man kan sætte sig sammen og få en lille pause i løbet af dagen. Det kan være et bordfodboldbord, en lækker sofagruppe eller bare en afslappende oase, hvor man kan koble hjernen fra i et par minutter. Hjernen har brug for, at man indimellem slapper af og går et skridt væk fra arbejdet. En hyggekrog på arbejdspladsen kan altså være med til at gøre jobbet til et rart sted at være. Et sted, hvor man både har en fælles passion for virksomheden, men samtidig også et sted, hvor der er plads til sjov og hyggelige stunder. En arbejdsplads skal selvfølgelig altid være primær professionel, men dette betyder ikke, at det ikke kan betale sig at prioritere hyggen på jobbet. En positiv og imødekommende indretning og atmosfære har stor betydning for hele virksomhedens effektivitet.