Når du har kontorlokaler med medarbejdere, der bruger meget af sin tid i din virksomhed, er det vigtigt, at de arbejder ergonomisk korrekt. Det kan nemlig gøre en stor forskel på den lange bane. Arbejder dine medarbejdere konsekvent ergonomisk forkert, kan det have konsekvenser for deres fysiske helbred. I dette indlæg giver vi dig gode råd til, hvordan du kan gøre dine kontorlokaler ergonomisk korrekte.

Ergonomisk korrekte skriveborde

Når du skal indrette dine kontorlokaler, kan det være en god idé at overveje de helt rigtige og ergonomisk korrekte møbler. Dette gælder blandt andet, når du skal finde skriveborde til dine medarbejdere.

Der er flere forskellige måder, skriveborde kan være ergonomisk korrekte. Det mest almindelig er, at du går efter skriveborde med hæve/sænke-funktion. Denne funktion giver nemlig medarbejderne mulighed for at tilpasse højden på skrivebordet til deres højde.

En anden smart detalje er, at det giver medarbejderne mulighed for at stå op og arbejde, hvis de har lyst til det. Dette er også en ergonomisk god måde at arbejde på, da medarbejderne varierer deres arbejdsstilling.

Ergonomisk korrekte skrivebordsstole

Når du har sørget for ergonomisk korrekte skriveborde, skal du selvfølgelig også have ergonomisk korrekte skrivebordsstole. Først og fremmest skal de kunne justeres i højden i forhold til benlængden.

Derudover er det en fordel, hvis ryglæn, sæde og evt. armlæn kan justeres. Det giver medarbejderne mulighed for at justere skrivebordsstolene specielt til den enkelte.

Ergonomisk korrekte computerskærme

Når du skal indrette kontorlokalerne, kan det være en god idé at overveje dine computerskærme. Hvor høj eller lav computerskærmen er placeret, kan nemlig have en stor betydning for medarbejderen, der skal sidde og arbejde ved computeren.

Det har noget at gøre med ens synsvinkel. Din medarbejder skal sidde lodret med hovedet for at kunne se på skærmen. Sidder de med hovedet tiltet lidt forover eller bagover, er det noget, der med tiden kan give problemer i nakken.

Gå efter computerskærme, hvor du kan hæve og sænke skærmens højde. Alternativt kan medarbejderne justere højden på skærmen med bøger og lignende under foden på computerskærmen. Det vigtigste er, at computerskærmen er i øjenhøjde med den medarbejder, der skal sidde ved den pågældende computer.