Når man leder efter nye kontorlokaler, er der mange ting, man bliver nødt til at tage stilling til. Det kan være alt fra størrelsen på kontoret til dets beliggenhed. Hvilket kontor, I skal vælge, afhænger af, hvilken slags virksomhed I driver, om kunder gerne skal være lige i nærheden, om hvor mange ansatte I har, og hvad deres enkelte arbejdsopgaver er. Dog er der typisk nogle grundlæggende ting, der skal overvejes – næsten uanset hvordan jeres virksomhed ser ud.

Sørg for plads til bevægelse

Langt de fleste kontoransatte sidder hovedsageligt ved et skrivebord og arbejder på en computer. At sidde ned i så mange timer om dagen er ikke sundt, og sørger dine ansatte ikke selv for at bevæge sig uden for arbejdstiden, vil du hurtigt opleve de negative konsekvenser forbundet med et stillesiddende arbejde – nemlig flere sygedage og en forringet arbejdsglæde og motivation blandt medarbejderne. Motion er med til at modvirke disse negative effekter. Med regelmæssig bevægelse reducerer du risikoen for en lang række alvorlige sygdomme – både fysiske og psykiske. Disse vil naturligvis have indflydelse på din rolle som ansat, hvilket i sidste ende går ud over arbejdsmiljøet og virksomhedens virke. Før I vælger nyt kontor, bør I derfor sørge for, at der kan reserveres plads – eventuelt et ekstra lokale – hvor der kan installeres diverse træningsmaskiner, så jeres ansatte eksempelvis har mulighed for at tage en rask gåtur under et telefonmøde eller lignende.

Krav fra arbejdstilsynet

Selvom et mindre fitnessrum langt fra er et krav på arbejdspladsen, kan det være en rigtig god investering, hvis man vil sikre et godt og sundt arbejdsmiljø. Først og fremmest skal reelle krav fra arbejdstilsynet dog overholdes. Det betyder blandt andet, at I sikrer jer, der er minimum 2,5 m fra gulvet til loftet på kontoret, og at hver enkelt medarbejder har omkring 12 m3 luft i det lokale, de arbejder i. Sørg for at opfylde alle regler som disse, der også er med til at sikre et godt arbejdsmiljø.