At leje et kontor er ofte den bedste løsning – specielt for en helt ung virksomhed. På den måde kan I spare en masse penge, som kan investeres på noget vigtigere, og I kan komme bedre fra start. Der findes dog flere måder, man kan leje et kontor på, og det er ofte gavnligt at undersøge alle muligheder, så I kan finde det helt rigtige for jer.

Flere muligheder for leje

Man kan selvfølgelig leje et kontor på den helt klassiske facon, hvor man blot lejer lokalerne ved en udlejer, og så slipper man for alle udgifter ved eventuel renovation og lignende, i modsætning til hvis man selv køber lokaler. Der er altså mange penge at hente ved at leje sine lokaler på denne måde, men det er som sagt ikke den eneste måde, man kan leje på.

En anden måde er ved at leje et kontor, som allerede er møbleret. Dette er ikke noget, man ser så meget af på markedet endnu, men det er bestemt noget, som er værd at tage med i sine overvejelser, hvis man har en helt nystartet virksomhed, som endnu ikke har været til stede på en fysisk lokation. Her kan man slippe for de udgifter, der er ved at investere i udstyr og møbler, når man første gang skal ind i nogle lokaler, og man kan altså rykke direkte ind og gå i gang med at arbejde med det samme.

Del bygning med andre

Endnu en mulighed er at leje sig ind på et kontorfællesskab i stedet for at leje lokaler helt for sig selv. Her kommer man typisk ind i et mere dynamisk miljø, hvor man kommer til at omgås flere personer på daglig basis, og dermed får man også mulighed for at spare med disse personer om deres erfaringer med at drive virksomhed. Så hvis din type af virksomhed åbner op for muligheden for at dele lokaler med andre, så kan det være en meget gavnlig ting – både for pengepungen og for udviklingen af din virksomhed. De mange nye input fra andre personer kan give idéer, som I måske ikke havde fra starten, men som kan tage jeres virksomhed til et helt nyt niveau.